Super Health
جلاش محشى بالمهلبية Lpn30212

جلاش محشى بالمهلبية 8sdfsd11
Super Health
جلاش محشى بالمهلبية Lpn30212

جلاش محشى بالمهلبية 8sdfsd11
Super Health
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


تخسيس ولياقة بدنية وأنظمة غذائية صحية
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتبادل الاعلانيالتسجيلدخول
أهلا بك من جديد يا http://hitskin.com/themes/14/44/39/i_icon_latest_reply.gifزائر http://hitskin.com/themes/14/44/39/i_icon_latest_reply.gif آخر عضو مسجل http://hitskin.com/themes/14/44/39/i_icon_latest_reply.gif skyflyer http://hitskin.com/themes/14/44/39/i_icon_latest_reply.gifفمرحباً به

شاطر
 

 جلاش محشى بالمهلبية

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
A7labeet

A7labeet

انثى
عدد المساهمات : 11990
تاريخ التسجيل : 20/05/2010
جلاش محشى بالمهلبية Jb129110


جلاش محشى بالمهلبية 5rs04310

https://a7labeet.yoo7.comجلاش محشى بالمهلبية Empty
مُساهمةموضوع: جلاش محشى بالمهلبية   جلاش محشى بالمهلبية I_icon_minitimeالأحد 05 يوليو 2015, 3:10 pm

68565



جلاش محشى بالمهلبية 13084080191750



لفة جلاش
زبدة سايحة 
المهلبية (كوبين لبن +ملعقتين كبار نشا و ندوبهم مع بعض ونحطهم علي النار لحد ما يغلظ القوام) نعملها ونسيبها تبرد
وانا حطيت عليها زبيب وقلبت 
الشربات




جلاش محشى بالمهلبية 13084083703574


بنحضر الشربات في الاول




بنحط كوبايتين ماية علي كوب و نصف سكر و عليهم عصير نصف ليمونة


و نحطهم علي النار


و نسيبه يغلي لحد ما يصل للقوام المطلوب تقريبا 10 دقائق
(بالنسبة للجلاش الشربات المفروض يكون تقيل بس مش اوي)



نعرف القوام باننا نحط ملعقة في الشربات و نخليها تنقط علي سطح رخامي


و لما النقطة تنزل و تفرش بالرحة تكون استوت و نطفي النار


لو نزلت النقطة ثقيلة و مافرشتش يبقي اعملي بيه أي حاجة تانية غير الشربات


(للي اول مرة يعمل الشربات ياريت يعمل الاختبار ده)


و بعد ما الشربات يخلص نحطة في الثلاجة


علشان لازم نحطه علي الجلاش ساقع


و ابدأ في عمل الجلاش


و نبدأ نحط راقين و ندهنهم زبدة بالشكل ده



جلاش محشى بالمهلبية 13084085246921


و نثني الجوانب لتحت علشان الشكل النهائي



و هكذا كل مرة ورقتين في الراق الواحد لحد ما نوصل لنصف اللفة تقريبا بعدين نحط ورقة واحدة بس و ماندهنهاش سمن
علشان هنحط فيها الحشو و مانتنيش اطرافها نخليها لفوق كده علشان نفقلها علي الحشوة 
علشان مايسحش و يتحرق من الجوانب بالشكل ده




جلاش محشى بالمهلبية 13084087139097




و نحط الحشو نقفل الاطراف عليه



و فوقه ورقة واحدة تانية نغطي بيها الحشو و ندهنها سمن


و بعدين تكمل وضع الجلاش ورقتين بعد ورقتين كما بدأنا لحد النهاية


و كده نكون خلصنا الصينية


و نقطعها بالسكين بالشكل ده


جلاش محشى بالمهلبية 13084088465946



و ندخلها الفرن في الرف اللي من تحت علي درجة حرارة متوسطة


و لما تبدأ في الاحمرار من الجوانب نحطها تحت الشواية علشان اللون


بتكون مقرمشة من تحت و من فوق و في النصف طريه
زي بتاعة برة



و كده خلاص خلصت


بمجرد ما تطلع من الفرن لاااازم نسقيها شربات ساقع


و نغطيها مباشرة بورق جرايد


جرنال كامل علي بعضه و رق الجرايد احسن من غطاء الحلة علشان بيمتص البخار اللي متصاعد من الجلاش و في نفس الوقت مايكتمهوش فيعجن


و نسيبها لحد ما تشرب الشربات و تبرد شوي


و تقدم وبالهنا والشفا


وده طبق لاول قمراية هترد عليا


جلاش محشى بالمهلبية 13084091241895



جلاش محشى بالمهلبية 13084091679038



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
kawtar

kawtar

انثى
عدد المساهمات : 34
تاريخ التسجيل : 22/07/2015
العمر : 26
جلاش محشى بالمهلبية Jb129110

جلاش محشى بالمهلبية Empty
مُساهمةموضوع: رد: جلاش محشى بالمهلبية   جلاش محشى بالمهلبية I_icon_minitimeالأحد 26 يوليو 2015, 12:21 am

ممممممممم يسلموووووووو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
جلاش محشى بالمهلبية
استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
Super Health :: عيلة احلي بيــــت :: مطبخ احلي بيــــت-